Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malatya’da yaşayan 250 Suriyeli aileye 120’şer lira değerinde gıda yardımı yapıldı. Gıda paketleri MAZLUMDER aracılığıyla kentin çeşitli semtlerinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara ulaştırıldı.

Beydağı Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeliler için de 24 bin lira değerinde 226 kutu ilaç, tesis yöneticilerine teslim edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Suriyelilerin ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, kentte bulunan Suriyelilerin Malatyalıların misafiri olduğunu vurguladı. 

Suriyeli sığınmacılara çeşitli yardımlarda bulunduklarını kaydeden Çakır, “Bu konuda hamiyetperver hemşehrilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşları olarak bizlerin azami bir duyarlılık göstermesi gerekiyor. Açıkça ifade edeyim ki bu bizim hem insani, hem vicdani hem de tarihsel bir sorumluluğumuzdur. Biz daha önce olduğu gibi şimdi de kardeşlerimize gıda ve ilaç yardımında bulunduk ve imkanlarımız nispetinde bundan sonraki süreçte de yardımcı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Malatya'da halen konteyner kente yerleşmemiş Suriyeli aileler bulunduğunu ifade eden Çakır, bu ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için paketler hazırladıklarını belirtti.