Darende’de, FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların Demokrasi nöbeti devam ediyor.
İlk günden itibaren ilçe merkezinde çarşı meydanını dolduran Darendeliler ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye karşı sloganlarla tepki gösteren vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi alanları terk etmiyorlar.
Darende’deki demokrasi nöbetini terk etmeyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, FETÖ´nün darbe teşebbüsünün sadece hükümete yönelik olmadığını, ülkenin geleceğinin de hedeflendiğini ifade etti. Türkiye’nin bu tür çapulcuları çok gördüğünü kaydeden Eser, "Bundan sonra da olacaktır ama milli iradenin gerçekten var olduğunu ak yürekli insanlar gösterdi. Hükümetimiz, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, dik ve sağlam duruşu ile bu aziz millet onların düşlerini yok etti" diye konuştu.
Demokrasi nöbeti sırasında Somuncu Baba Camii İmam Hatiplerinden Musa Tektaş’ın şiir okumasından sonra toplu dua yapıldı. Demokrasi nöbetinde Kızılay Darende Şubesi de vatandaşlara soda ve kek dağıtımında bulunarak milli iradeye destek oldu.
Demokrasi nöbetine İlçe Kaymakam Ali Türk, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, belediye encümenleri ile birlikte 7’den 70’e tüm Darendeliler katılıyor.