Malatya’da Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak’ta faaliyet gösteren esnaflar, alt yapı düzenleme çalışmaları nedeniyle kazılan yol ve kaldırımların yapılmamasına tepki gösterdi.
Arkadaş Sokak’taki esnaflardan Yunus Bayındır, mahallede bir süre önce altyapı çalışmalarının başladığını, bu nedenle yolların ve kaldırımların kazıldığını belirtti. Ardından altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Bayındır, bunun sonrasında kazılan yerlerin yeniden asfaltlanmadığını, yolların çukurlarla dolu olduğunu ifade etti. Konu için birçok kez belediye yetkilileri ile görüştüklerini fakat bir türlü yollarının ve kaldırmalarının yapılmadığını söyleyen Bayındır, “Mahallemizin alt yapı çalışmaları bitti. Daha önce mevsim kışken çamur oluyordu bu kadar bizi etkilemiyordu. Fakat günde 3 defa iş yerimizde tozları siliyoruz. Çukurdan, tozdan, dumandan dükkanlarımıza giremiyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.
Esnaflardan İbrahim Karadağ ise, “Bu konuda belediyemizden gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Ramazan ayı buradan bir araç geçince tozdan nefes alamaz hale geliyoruz. Burada iş yerlerimiz var. Bir an evvel bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Müşterilerin tozdan dükkana girmek istemediklerini belirten esnaf İbrahim Arı da, “Hepimizin sıkıntısı aynı. Toz, çamur ve çukurlar nedeniyle sorun yaşıyoruz. Vatandaş böyle olunca dükkana da girmiyor, bizim de satışlarımız azalıyor” şeklinde konuştu.