MALATYA (AA) - Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Bu ülkede bu milletin iradesi söz sahibidir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sonuna kadar yanındadır." dedi.

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimi üzerine kent merkezine gelen Keskin, vatandaşlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin iradesinin önüne geçmenin kimsenin haddi olmadığını belirtti.

Darbe yapmanın, bu millete karşı gelmek olduğunu vurgulayan Keskin, şunları söyledi:

"Devlet ilelebet kalacak. Bu ülkede bu milletin iradesi söz sahibidir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sonuna kadar yanındadır. Millet hükümetin yanındadır. Dış devletlerin de bu milleti görüp aklını başına alması gerektiğini düşünüyorum. Milletin iradesiyle iktidara geldiler, milletin iradesiyle bunu sonuna kadar götüreceğiz."

- GAZİANTEP

Bülbülzade Başkanı Turgay Aldemir, yaşanan gelişmelerin aslında beklenen bir durum olduğunu savundu.

Ordunun içindeki söz konusu örgütün varlığının uzun süredir konuşulduğunu anlatan Aldemir, "Ancak bazıları bunları koruma altında tuttu. Halk, yeni bir kurtuluş mücadelesi vererek, geleceğini, ülkesini ve demokrasisini kurtarmıştır. Yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir adım atıldı. Bunlara destek veren emperyalist güçlerin, hepsinden her zeminlerde bu millet hesap soracak." diye konuştu.

Aldemir, halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"Halk Cumhurbaşkanının yanında. Aslında kendi geleceğinin yanında. Artık herkes özgür ve irade sahibi olarak doğuyor. İnsanlar, bu saldırının istikballerine ve geleceklerine yönelik saldırını olduğunu bilerek meydanlara çıkıyor. Yaşanan gelişmeler sonlanana kadar halkla beraber meydanlarda olmaya devam edeceğiz."