Büyük Şire Pazarında bir araya gelen kayısı üreticileri, kuru üzüm gibi kuru kayısının da okullarda dağıtılmasını istedi. Kocaman, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda sağlıklı nesiller yetiştirmek için okul kantinlerinde beslenme bozukluğu oluşturacak ürünlerin satışına sınırlama getirdiğini ve çocukların gelişimini etkileyecek bazı ürünlerin devlet desteğiyle ücretsiz dağıtıldığını belirtti. 

Kayısının insan sağlığına olan faydaları, çocukların özellikle beyin ve zihin gelişimine olan etkileri ve daha sayamayacakları faydalarının tıp literatüründe ortaya konduğunu ifade eden Kocaman, "Bunları göz önünde bulundurarak tıpkı kuru üzüm gibi kuru kayısı da okullarda öğrencilerimize dağıtılsın. Bu uygulama biz üreticilere büyük destek olur ve kayısı üretim sektörü tekrar toparlanır" diye konuştu.

Bölgenin en önemli gelir kaynağı olan kayısıda 50 bin üretici ailenin yüzünün gülebilmesi için hükümetten hayırlı ve müjdeli haberi beklediklerini kaydeden Kocaman, "Ülkemiz çocuklarının sağlıklı beslenebilmesi için kayısı tüketimi kampanyasının bir an önce başlatılmasını bekliyoruz" dedi.