Meşale Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çalhan, “Meşale bir ekol bir mektep bir ocak Meşale bugün Malatya yön vermiyor. Bu ekolden bu mektep den geçenler ülkeye yöne veriyor. Dünyaya yön veriyor” dedi.
Meşale Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çalhan, son günlerde Meşalenin ilkeleri ile yaklaşımı ve duruşuyla alakası olmayan bir algı oluşturulmak istendiğini belirterek “Ben güzel ahlâkı tamamlamak üzere gönderildim" diyen bir Peygamber’in takipçileri olarak her birimizin çeşitli görevleri ve sorumlulukları olduğu muhakkaktır. Bunları gerek birer ana-baba olarak, gerek sâhip olduğumuz meslek veya yürüttüğümüz işin gereği bir çalışan olarak, gerek kardeşlik ve arkadaşlık ilişkileri içinde bireysel biçimde, gerekse de bir araya gelip bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında el birliğiyle ifa etmekteyiz. Meşale Derneği, birlikte ve kardeşçe hareket etmenin gücü ve önemine inanan insanların çatısı altında toplandığı; temiz, suçtan uzak durulan, nesillerinin her türlü bağımlılıktan uzak olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın her kesime yayıldığı, okuyan, eğitimli, kültürlü, dürüst ve erdemli bir toplumun inşası için, kanunlar ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde ve milletimizin inanç değerleri doğrultusunda çalışan bir dernektir, bir sivil toplum kuruluşudur” ifadelerini kullandı.
Meşale bir ekol, bir mektep bir ocak
Bu algıyı oluşturmak isteyenlerin paraleli tanımadıklarını kaydeden Çalhan, “Biz bu filmleri çok seyrettik. Daha öncede işte cambaza bak misali işi götürme çalışan, kriminal insanların kendilerini böyle gizleme noktasında ve yine işi sulandırma noktasında bir algı oluşumuna gidiyorlar. Biz niyetimizle değerlerimizle yaptıklarımızla ortadayız. Gerek halkımıza insanımıza bizi biz ile değerlendirmeleri ve bu anlamanda kafalarına takılan bir soru işaret varsa çok açık seçik bir şekilde gelip çayımızı kahvelerimizi içmeleri ve düşüncülerini söylemeleri ve samimiyetle bu düşüncemizi ortaya koymaları gerekiyor. Bu şehrin bağrından çıkan bir yapıyı hep veren hep şehri için çalışan gerektiğinde bedel ödeyen fedekarlıktan kaçınmayan işte yeni paralel el vicdan el merhamet el insaf ya paraleli tanımıyorsunuz. Ya bu sosyolojiyi bilmiyorsunuz. Meşale neden bu kadar etkin Meşale bir ekol bir mektep bir ocak meşale bugün Malatya yön vermiyor. Bu ekolden bu mektep den geçen ülkeye yöne veriyor. Dünyaya yön veriyor. Bu emekle olur bu fedakarlıkla olur. Haliyle bizim kısacası hayatı her alanında insanımız var” şeklinde konuştu.