Şemsiye Sokak'ta dualarla açılışı yapılan kermeste basın mensuplarına açıklamalara bulunan Dernek Başkanı Tamer Çalhan, derneklerinin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında açtıkları kermesin 23 Mayıs'a kadar süreceğini belirtti.

İhtiyaç sahibi öğrencilere maddi katkıda bulunmak, burs ve kırtasiye ihtiyaçlarını giderme amacıyla düzenledikleri kermeste emeği geçenlere teşekkür eden Çalhan, vatandaşları da kermeslerine destek vermeye çağırdı. 

- Mursi hakkındaki idam kararına tepki

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına da değinen Çalhan, 7 bin yıllık Mısır firavun sisteminin tarihinde ilk defa, halkın kendi geleceğini tayin etme, kendi iradesini seçme noktasında bir irade beyan ettiğini dile getirdi.

Dünyanın gözü önünde, halkın teveccühüyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanının cunta rejimi tarafından darbeyle düşürüldüğü ve hakkında idam kararı verildiğini belirten Çalhan, "Bu zulme ortak olan, bu zulme destek veren, bu zulme sessiz kalan herkesi protesto ediyoruz, kınıyoruz. Mazlumların ahının zalimleri boğacağına inanıyoruz" dedi.