Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı, AK Parti Malatya milletvekillerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehri ziyaretini seçim sürecinin sonuna denk getirmeye çalıştıklarını, böylece ‘kayısıya destek vereceğiz’ vaadi verdirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Hulisi Porgalı, Hekimhan ilçesine bağlı Girmana Mahallesi ile Malatya Galericiler Sitesi’ni ziyaret etti. Porgalı, burada yaptığı konuşmada, kayısı üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Malatya kayısısının zirai don nedeniyle yüzde 95 oranında zarar gördüğünü anımsatan Porgalı, hükümetin oylarını aldığı üreticiye destek olmadığını belirtti. Porgalı, şöyle devam etti: "Bu iktidar olduğu müddetçe Allah sizlerin yardımcısı olsun. Geçen sene yüzde 95 oranında kayısınız yandı. Cesur yüreğimiz Veli Ağbaba bu sorunu Meclis kürsüsünde 239 defa dile getirdi. Ama iktidar partisinin bugünkü birinci sıra milletvekili adayı hanımefendi çıkıp 'kayısı yanmadı' diyerek Veli Ağbaba’yı yalanladı. Sizin oy verdiğiniz, Meclis'te sizi savunan demek ki iktidar partisi milletvekili değil. Biz Veli Ağbaba’yı gönderdik Meclis'e, o da sonuna kadar haklarınızı savundu. Oy veren vermeyen herkesin haklarını savundu, Kayısı yandı diye bağırdı. Karadeniz’de çaya ve fındığa dönüm başına 175 lira destek verildi. Malatya’da kayısıya dönüm başına 10 lira veriliyor. Biz üvey evlat mıyız? Artık bizim bunu sorgulamamız lazım. Takım tutar gibi parti tutmanın zamanı geçti. Cebimize bakma zamanı geldi. Zenginleşiyor muyuz, fakirleşiyor muyuz? Biz öncelikle kayısıda taban fiyat uygulayacağız. Kayısıyı üç beş tüccara mahkûm etmeyeceğiz. Kayısı için bir birlik sağlayacağız."

Bostanbaşı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Hulisi Porgalı, "Büyükşehir Belediyesi büyük bir şuulandırma çalışması içerisinde evlerinizin yüzde otuz beşi, kırkı ellerinizden gidecek. Öyle bir sistem geliyor ki önümüzdeki dört sene nasılsa seçim yok istediğimizi yapacağız diyecekler. İktidar partisi bir liste hazırladı. İkinci sıradaki ve dördüncü sıradaki adayları tanıyor musunuz? İsimlerini seçimde duydunuz. Biz diyoruz ki Malatya’yı bilen insanlar bizim vekilimiz olmalı. Burada suçlu biziz, kimi aday gösterirsek gösterelim yüzde 70 oy veriyorsunuz. İradeniz hiçe sayılıyor. Dayatma bir liste önümüze sürüldü." dedi.