İnönü Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesinde bilim üretmenin yanı sıra ülkede yaşanan sorunların üstesinden gelinmesine de katkıda bulunmak amacıyla rektörlüğe talip olduğunu söyledi.
İnönü Üniversitesinde 13 Temmuzda yapılacak olan rektörlük seçimlerine aday olarak giren Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, düzenlediği iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.
İftar sonrası kameraların karşısına geçen Karabulut son günlerde artan terör saldırılarına değinerek “Yaşamakta olduğumuz süreçte ülkemizin bütünlüğüne ve milletin birliğine yönelik yapılan saldırıların artarak devam ettiğini kaygıyla izlemekteyiz. Bir tarafta devletin milletiyle bütünlüğünü hedef alan KCK/PKK tarafından gerçekleştirilen asker, sivil ayırt etmeksizin insanımıza yönelik eylemler diğer tarafta paralel devlet yapılanması (PDY) tarafından gerçekleştirilen, devleti zaafa uğratmaya yönelik eylemlerin sürdürüldüğü gözlemlemekteyiz. Üniversite olarak bilim üretmek ve paylaşmanın yanı sıra, ülkemizin yaşamakta olduğu sorunların üstesinden gelinmesine katkıda bulunmak için, KCK’nın şiddet eylemlerine ve bölücülük faaliyetlerine PDY’nin devlet-millet bütünleşmesini ortadan kaldırmaya yönelik tasarruflarına meydan vermemek, hazırladığımız projelerle üniversitemizi bilim üretiminde ve paylaşımında daha yukarılara taşımak, huzur ve barışın hakim olduğu bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla İnönü Üniversitesi rektörlüğüne talip olduk” dedi.
Rektörlüğe destek için öğretim görevlileri yaptıkları görüşmelerde üniversite geleneğine uymayan hiçbir tavrı benimsemediklerini dile getiren Karabulut, “Hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için alanında birbirinden başarılı akademisyenlerden oluşacak yeni bir yönetim anlayışı ile kurumumuzu hak ettiği yere getirmek için liyakati esas alan hedeflerimiz değerli hocalarımızın takdirlerine sunduk. Ben rektörlük seçimlerinin üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum ayrıca herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum” diye konuştu.