Ziraat Mühendisleri adına bir açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz “Bu kalkışma sadece bugüne değil, aydınlık ve refah dolu geleceğimize yapılmıştır” dedi.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yazılı bir açıklama yayımlayan Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz, uluslararası bilimsel bir toplantıdaki görevi nedeniyle yurt dışından dün döndüğünü belirterek “Ülkemizin içersinde bulunduğu bu sıkıntılı süreci internet üzerinden takip etmeye ve tepkimi dile getirmeye çalıştım. Toplumun temel dinamiklerinden olan sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği hassasiyete memnuniyetimi de yine tekrarlamak isterim” ifadelerine yer verdi.
Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi olarak demokrasi dışı yöntemlere karşı olduklarını ifade eden Gündüz, FETÖ tarafından, 15 Temmuz gecesi demokrasiyi, anayasal düzeni, milletin birliğini ve kardeşliğini hedef alan darbe girişimini şiddetle lanetlediklerini belirtti. Vatandan ve milletten taraf olarak bu kalkışmayı çok kısa sürede bastıran şanlı askerlere, kahraman polislere, siyasi partilerin yöneticilerine ve devlet idarecilerimize teşekkür eden Gündüz, “Burada, en önemli minnettarlığımız bir ferdi olmaktan gurur duyduğumuz Yüce Türk Milleti’nedir. Milletimizin basiretini ve kahramanlığını asla unutmayacağız. Gün ötekileştirme, dışlama, ayrıştırma günü değil, birlik olmak günüdür. Devletimizin kurumlarına sızmış veya bölücülük düşüncesindeki her türlü paralel ve türev yapılanmalarla sonuna kadar mücadele edilmeli, bundan bir an tereddüt edilmemelidir. Bu kalkışma sadece bugüne değil, aydınlık ve refah dolu geleceğimize yapılmıştır. Darbe teşebbüsüne karşı kahramanca direnen Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ziraat mühendisleri olarak, devletimize ve milletimize hizmet için artık daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız” ifadelerine yer verdi.