Kula’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Şenlikleri, bu yıl da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Encekler Mahallesi’nde her yıl, Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali’ye vekalet verildiğine inanıldığı günde gerçekleştirilen etkinliğe; Manisa Büyükşehir Başkanvekili Ziya Elmalı, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palbıyık, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, İlçe Belediye Meclis üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı ve yüzlerce vatandaş katıldı. Encekler Mahallesi Muhtarı Zeynel Helva, "Bu şenliğimiz yıllardır geleneksel olarak düzenleniyor. Bu şenlik sayesinde kültürümüzü yaşatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Helva "Bu şenlikler bizlerin kardeşçe birlik olduğumuz anlamlı birlikteliklerdir. Bu günler Alevi-Sunni diyerek, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diyerek bizleri bölmeye çalışanlara birlik görüntülerinin verildiği günlerdir. Hiç kimsenin birbiriyle sorunu olmadığını gösterdiği, devlet büyüklerinin aralarını açmaya çalışmasına direnmenin sergilendiği günlerdir. Alevilik kültürünün sahiplenildiği, benimsenip yaşatılmaya çalışıldığı günlerdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Daha Sonra Kula Türkü Dostları, Sanatçı Sami Dinç ve ekibi tarafından vatandaşa türkü dinletisi sunuldu. Salihli Cem Evi Semah Ekibi’nin semah gösterisi ile şenlik son buldu.