Dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Hindistanlı rakibi Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon olan Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Ekrem Aykanat ayağının tozu ile tatami’ye indi.
Ayağının tozu ile tatami’ye inen Dünya Okul Sporları Olimpiyat Şampiyonu Ekrem Aykanat, küçükler grubunda yer alan küçük kardeşlerine antrenman yaptırdı. Spor salonunda yapılan çalışmalarda, kendi grubunda yer alan arkadaşları pasta keserek şampiyonluğu kutladılar. Büyüklerin bu sevincine küçüklerde ortak oldu. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Hindistanlı rakibi Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon olan genç sporcu Ekrem Aykanat, ”Bugünkü başarımı hocama borçluyum. Hocamın bana antrenmanlarda uygulattığı teknik ve taktiği, Milli Takım Kampında da hocalarımın verdiği bilgileri müsabakalara yansıttım. Rakiplerimle yaptığım müsabakada bana verilen teknik ve taktikleri doğru zamanda ve yerinde uyguladım. Finalde Hindistanlı rakibim Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon oldum. Başarımın sırrı çalışmak, çalışmak, çalışmaktır” dedi.
Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Karate Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin ise, ”Trabzon’un ev sahipliği yaptığı ve dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda karate müsabakaları adeta nefesleri kesti. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Manisa’nın 100 bin nüfuslu ilçesi olan Alaşehir’den şampiyon çıktı. Çalıştıktan sonra Manisa’nın her ilçesinden şampiyon çıkabileceğini gözlemledik. Teknoloji çağında öğrencileri salonlara getirebilmek, onları sporla tanışmalarını sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında salonlar öğrenciler ile buluşturuldu. Manisa’da da Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’ın verdiği destekler ile spor salonları öğrencilerin hizmetine sunuldu. Çok sayıda sporcu ile yapılan antrenmanlar tatlı bir rekabet ortamı oluşturdu. Bu ortamda yapılan çalışmalar sonunda hem sağlıklı bir yaşam hem de şampiyonlar çıkarıyor. Bunun en güzel örneği 100 bin nüfuslu ilçe olan Alaşehir’den Olimpiyat Şampiyonu çıkmasıdır” diye konuştu.