Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar ziyaretleri kapsamında, Erdelli ve Dereköy mahallelerinde bulunan dereler için mahalle sakinlerinden gelen temizlik talebini geri çevirmedi. Bu kapsamda, 2 mahallenin dere temizlik çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılarak, mahallelerin taşkın derdine son verildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmaları ile vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar ziyaretinde Erdelli ve Dereköy mahalle muhtarları tarafından kendisine iletilen dere temizlik talebini geri çevirmedi. Başkan Ergün’ün yağışlı havalarda taşkınlara sebebiyet veren derelerin temizlenmesi için verdiği talimat üzerine harekete geçen MASKİ, Akhisar’ın 2 mahallesinde başlatılan dere temizlik çalışmalarını hızla tamamladı. Mahallelerde yapılan işlemlerle toplam bin 500 metre dere temizlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından tamamlanan çalışmalar sonrasında yıllardır temizlik yapılmamış dereler sorun olmaktan çıktı. Mahalle muhtarları yapılan çalışmalar ile ilgili Başkan Ergün’e teşekkürlerini iletti.
Çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Dereköy Mahalle Muhtarı Halil Bilen, Başkan Ergün’e teşekkür etti. Bilen, “Köyümüzün ismi Dereköy olarak geçiyor. Köyümüzün yukarısından ve aşağısından iki dere geçiyor. Tabi bu dereler temizleneli 15 sene oldu. Köyümüzde su baskınları oluyordu. Kendi yapacak gücümüz yoktu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Cengiz Ergün mahallemize geldi. İsteklerimizi dile getirdik. İlk olarak derelerin ıslah edilmesi gerektiğini söyledik. Çok teşekkür ediyoruz. Gerekli mercilere durum iletildi. Bu hizmeti bize yaptılar. Derelerimizi temizlediler. Yapılan hizmetlerden memnunuz” dedi.
Erdelli Mahalle Muhtarı Ahmet Günhan ise “Yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. Bugüne kadar ne isteğimiz varsa hepsi yapıldı. Derelerimizde başlayan temizlik çalışması sona erdi. Mahallemizin her tarafı taş döşendi” diye konuştu.