Kula Belediyesi, vatani görevini yapacak 211 er adayı için asker uğurlama programı düzenleyerek kınalı kuzuları peygamber ocağına gönderdi.
Kula Belediyesi, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Meydanı’nda asker uğurlama programı gerçekleştirdi. Asker Uğurlama programına Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula Belediye Meclis Üyesi Nafiz Aydın, İlçe Müftüsü Kamil Kırgız, Muharip Gaziler Derneği Kula Başkanı Mehmet Çürük, Kula MHP İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, protokol üyeleri, dernek ve oda başkanları, vatandaşlar, er adayları ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Çarşı Camii İmam Hatibi Kazım Karadağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencilerinden Himmet Biçer, günün anlam ve önemine uygun olarak “Bu Vatan Kimin’’ adlı şiiri okudu.
Türk gençleri her zaman nöbette
Kula’dan asker ocağına gidecek 211 er adayını temsilen bir konuşma gerçekleştiren Soner Cenk Malkoç, “Öncelikle bizler için böyle bir program hazırlayan başta Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. Değerli büyüklerimiz, bizlerden hayır dualarınızı esirgemeyiniz, bizler Şehit olmaya, Gazi olmaya ve Ay Yıldızlı Bayrağımızı en yükseklerde sonsuza kadar dalgalandırmaya gidiyoruz. Sizler, güzelim Cennet Türkiye’mizde rahat olun. Çünkü bu gün bizler, yarın yeni Türk gençleri ülkemizin geleceği için hep nöbette ve tetikte olacaktır. Hepinize saygılarımızı sunuyor, Allah’a ısmarladık diyoruz.” diye konuştu.
Türk Bayrağı takdim edildi
Kula Kaymakamı Murat Güven, 211 er adayını temsilen konuşan Soner Cenk Malkoç’a Türk Bayrağı takdim ederek vatani görevini yapmak üzere askere gidecek gençlere hayırlı teskereler diledi.
Artık onların hepsi Mehmetçik
Uğurlama törenine katılan er adaylarına seslenen Kula Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz, “Bugün burada 96/4 tertip askerleri uğurlamak için bulunmaktayız. Bu bir nöbettir. Büyükleriniz, bu görevi yerine getirdi. Şimdi, vatan için sınırda nöbet sırası sizde! Artık siz, vatanın bağrından çıkan ve her birinizin ortak adı olan Mehmetçik ismini aldınız. Mehmetçik, Allah’ın Resulü Peygamber efendimizin isminden gelir. Mehmetçiğin makamını şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi, ne bir endaze ne bir kıstas, ne de bir mikyas vardır. Siz Değerli Mehmetçikler, hepiniz birer fidan, birer abide, birer cevhersiniz. Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Allah’a emanet olun.” dedi.
Başkan Tosun: ‘Su gibi gidin, su gibi gelin’
Askere gidecek gençlere ve ailelerine duygu yüklü bir konuşma ile seslenen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bugün, bu meydana asker adayı olarak sıra sıra dizildiniz. Ne mutlu ki bu sene Kula’dan 211 er adayını peygamber ocağına gurur ve iftiharla uğurluyoruz. Kula Belediyesi olarak gözümüzün nuru olan bu 211 gencimizi en güzel şekilde dualarla uğurlamak istedik. Vatan, bizim tarihimizde ve kültürümüzde namusumuzdur. Atalarımızın büyük mücadelelerle bizlere miras bıraktığı bu vatana düşman ayağının basmaması, ay yıldızlı bayrağımızın sürekli göklerde dalgalanması ve semada her tarafı çınlatan ezanların susmaması adına bizlere düşen canla başla çalışmaktır. Son zamanlarda ülkemizde yaşananlar, Türkiye’yi tarihi bir dönüm noktasına getirdi. Ben, inanıyorum ki bu gençler gerektiğinde canıyla kanıyla mücadele ederek hainlere geçit vermeyecek, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacak, birliğimizi beraberliğimizi koruyacaklardır. Mevla’m, nasıl İbrahim Aleyhisselamı ateşten koruduysa sizleri de öyle korusun. Hz. Yusuf’u kuyuda koruduğu gibi, İsmail Aleyhisselamı bıçaktan koruduğu gibi Mevla’m sizleri korusun. Bilin ki vatan sizlere emanet. Askerliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Su gibi gidin su gibi gelin. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.
İlçe Müftüsü Kamil Kırgız’ın askere gidecek gençler için okuduğu duanın ardından Başkan Tosun ve protokol üyeleri ile birlikte askere gidecek gençlere hediyeler vererek 211 genci askere uğurladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin gösterileriyle devam eden programda konuklara Kula Belediyesi tarafından lokma ikramı yapıldı.