Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği bünyesinde, çevre sorunlarına neden olan kirlilik kaynaklarının tespit edilmesi ve denetim altına alınması amacıyla Turgutlu, Salihli ve Şehzadeler ilçelerine hava kalitesi ölçüm istasyonu kuruldu. Söz konusu istasyonlar ile Manisalılar hava kirliliği hakkında düzenli aralıklarla bilgi sahibi olabilecekler.
Çevre sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hızla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü proje kapsamında, yaşam ortamlarında solunan havanın, ısınma ve trafik kaynaklı hava kirlilik düzeyinin, limit değerlere uygunluğunu ölçmek amacıyla, şehrin belli noktalarına hava kalitesi ölçüm istasyonu yerleştirdi.
Hava kirliliği tespit ediliyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla, sağlıklı çevre için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, ”Sağlıklı ve dengeli çevrede yaşamak her vatandaşın hakkı. Çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliği önlemek devletin yanı sıra vatandaşın da görevi. Biz, Turgutlu Koza Parkı’na, Salihli İlçesi Engelliler Parkı’na ve Şehzadeler İlçesi Ulupark’a, çevre sorunlarına neden olan kirlilik kaynaklarının tespit edilmesi amacıyla ‘hava kalitesi ölçüm istasyonu’ yerleştirdik. Bu istasyonlar sayesinde vatandaşımız hava kirliliği hakkında bilgi sahibi olabilecek.” dedi.