Manisa’da ilki şubat ayında gerçekleştirilen Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarının ikincisinin 4 Ağustos’ta açılacağı öğrenildi. Sektörün önde gelen temsilcileri Fuar Merkezinde bir araya gelerek 2 hafta sonra açılacak olan fuarın son düzenlemelerini yaptı.
Manisa’da bu yıl ilk kez şubat ayında düzenlenen Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı’nın (MAYFU) ikincisi ağustos ayında düzenlenecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Manisa Ayakkabıcılar Odası ve Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu işbirliğinde SNS Fuarcılık tarafından organize edilecek fuarın ikincisi 4-7 Ağustos tarihleri arasında Manisa Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek.
Sektör temsilcileri ikinci fuar için yapılacak olan hazırlıkları görüşmek ve detayları planlamak üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Güzgülü başkanlığında Fuar Merkezinde bir araya geldi.
Hedef tam markalaşma
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de Manisa’da var olan ayakkabı potansiyelinin 2016 yılı itibariyle MAYFU’yla ortaya çıktığını ifade ederek şunları söyledi:
"Manisa’da ayakkabı sektörü için yapılması gereken en büyük iş markalaşmaydı. Bu konuda ilk adımı fuarımızla atmış bulunuyoruz. Biz MAYFU’yu ilk düzenlemeye karar verdiğimizde bu fuara inanmayanlar oldu ancak bugün onların hepsinin yanıldığını gördük. Fuar, Türkiye genelinde istediğimiz sesi getirdi. Özellikle İstanbul’da çok konuşuldu. Artık Manisa’nın tek hedefi sektörde markalaşmak olmalıdır. Bu hedefe de bu fuar vasıtasıyla erişeceğimize inanıyoruz. Manisa çok önemli bir üretim merkezi. Kendimizi Manisa olarak göstermemizin zamanı geldi"
Büyükşehirden fuara tam destek
4-7 Ağustos tarihleri arasında Manisa Fuar Merkezinde düzenlenecek olan ve kış kreasyonlarının sergileneceği fuarın önemli olduğunu kaydeden Güzgülü, "Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuara tam destek sözü verdik. Desteğimiz de sözümüz de her daim geçerlidir. Bu fuarın geleneksel hale gelmesini sağlayacağız." dedi.
Şubat ayında düzenlenen ilk fuara başta İstanbul olmak üzere, Mersin, Kırıkkale, Sivas ve Ankara’dan ve Ege’nin tüm illerinden katılım olduğu, hatta Almanya’dan da firmaların geldiği belirtildi.
Fuara KOSGEB desteği
Manisa’da ikinci kez düzenlenecek olan Ayakkabı Moda fuarı KOSGEB tarafından da destekleniyor.
Konuyla ilgili sektör temsilcilerine bilgi veren SNS Fuarcılık Kurucu Başkanı Saruhan Simsaroğlu, “Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarına KOSGEB yüzde 60 oranında destek veriyor. Maksimum 50 metrekareye kadar katılım bedelinin yüzde 60’ını KOSGEB karşılayacak. Biz de fuarın tam profesyonel ve verimli bir fuar olması için elimizden geleni yapacağız. Sizlerdeki bu istek ve dayanışma duygusu olduğu sürece başarılı olmamamız mümkün değil" diye konuştu.