Saruhanlı Devlet Hastanesi 2016 yılı SKS (Sağlıkta Kalite Standartları) değerlendirmesinden başarıyla çıktı. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, "Ameliyathane ve acil servisle ilgili yapısal problemlerimiz dışında güzel bir değerlendirme oldu." diyerek eksikliklerini gidermek için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 52 mahalleye hizmet veren Devlet Hastanesi, Sağlıkta Kalite Standartları SKS değerlendirmesine tabi tutuldu. Değerlendirmenin, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Kalite Biriminden Elvan Kebencüer, Alma Alacacıoglu ve Birgül Kaya’dan oluşan ekip tarafından 9 Aralık tarihinde gerçekleştirildiğini kaydeden Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, sabah yapılan açılış toplantısı ile başlayan değerlendirmenin gün boyu devam ettiğini, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı şeklinde geçen değerlendirme sonucunda Saruhanlı Devlet Hastanesinin başarılı bir sınav verdiğini ifade etti.
Değerlendirme sonrasında hastane yönetimi ve kalite birim sorumluları ile birlikte değerlendirme sonuçlarının analizini yapan Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, "2016 yılı Kalite (SKS) değerlendirmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ameliyathane ve acil servisle ilgili yapısal problemlerimiz dışında güzel bir değerlendirme oldu. Eksiklerimiz var, yarından itibaren bu eksiklerimizi gidermek için çalışmaya başlamalıyız." dedi.