Manisa’yı Göller ve Barajlar diyarı yapacaklarını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Ahmetli Kelebek Barajı ve Akhisar Gördük Barajı’nın 2018 yılında tamamlanacağını, Selendi ve Sarma Barajlarındaki çalışmaların ise devam ettiğini belirtti. Özdağ ayrıca önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde 71 Manisa’da ise 20 yeni gölet yapım çalışmasının hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti.
Tarıma canlılık katacak ve sulamayı bire on seviyesinde arttıracak olan Ahmetli Kelebek Barajının yapım çalışmalarının Akhisar Gördük Barajıyla birlikte 2018 yılında biteceğini belirten Özdağ, “Selendi ve Sarma Barajlarında ki çalışmalar devam ediyor. Gördes’teki Güneşli Barajının yapım çalışmasını daha önce tamamlayarak tarıma kazandırmıştık. Manisa’yı hem barajlar hem de göller diyarı yapacağız. 46 Gölet’in yapım çalışması devam ediyor. Hayata geçirilmesi planlanan 71 Gölet Projesi de önümüzdeki dönem için planlanmış durumda. İnşallah bu proje kapsamında da Manisa’da 20 yeni göletin daha yapım çalışması başlayarak üzerine düşen payı alacak inşallah” diye konuştu.
Selçuk Özdağ’dan Avşar’ı sevindirecek haber
Turgutlu Avşar yolu üzerindeki altgeçidin yüzde 50’sinin tamamlandığını, tamamının yapımının ise bir ay içerisinde biteceğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Avşar yolu üzerinde tamamlanmasına bir ay kadar kısa bir süre kalan altgeçidin yapım aşamasında büyük emeği geçen Karayolları 2. Bölge Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum. Avşar ve çevre mahallelerimize hayırlı olsun. Üretici, çiftçi vatandaşlarımız rahatlıkla tarlalarına gidip gelecekler, belki de en önemlisi trafik tehlikesinden kurtulmuş olacaklar” dedi.
“13 yılda 2,5 milyar ağaç diktik”
Tarım bölgesi olan Manisa’da, modern tarım uygulamalarının başarıyla yürütüldüğüne değinen Özdağ sözlerini şöyle tamamladı:
"Manisa ve çevre bölgesinden geçen, tarıma can suyu veren Gediz Nehri’ni korumak, hepimizin görevi. Tarım ve su ile çok ciddi şekilde ilgilenmeliyiz. Suları korumak sadece devletin işi değil bu konuda hepimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. AK Parti iktidarında, toprağımızı korumak adına yaklaşık 2,5 milyar ağaç diktik. Bu, çok büyük bir rakamdır. Yine toprağımızı korumak adına göletler, barajlar yapıyoruz. Manisa ilimizde bir yandan kiraz, bir yandan üzüm, diğer yandan çileğimiz, zeytinimiz, mısırımız, patatesimiz yetişecek. Bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var.”