Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali nedeniyle Manisa’da bulunan büyükelçiler ve yabancı ülke heyetlerini makamında ağırladı.
Konuklarıyla tek tek ilgilenen Vali Bektaş, konuklarına mesir macunu ve festival hakkında bilgiler vererek önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Mesir festivallerinde kendilerini tekrar Manisa’da görmekten mutluluk duyacağını belirtti. Vali Bektaş, 476 yıldır süren köklü şifa geleneğinin bundan sonra daha da geliştirilerek sürdürülmesi için gayret edeceklerini ifade etti.
Vali Bektaş’ı ziyaret eden yabancı ülke heyetleri de, Vali Bektaş’ın ve Manisalıların kendilerine gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ülkeleri arasında geçmişi dayanan iyi ilişkiler bulunduğunu, ticari ve kültürel anlamda ilişkilerin daha da gelişmesinden mutluluk duyacaklarını belirttiler.
Ziyaret sırasında konuklar Vali Bektaş’a ülkelerini tanıtan hediyeler sundu. Vali Bektaş da konuklarına ziyaret anısına hat sanatı ile yapılmış tablolar hediye ederek Mesir Macunu ikram etti.