Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler’de yürüttüğü altyapı yenilemeleri kapsamında Yeni Harmandalı Mahallesindeki çalışmalarına başladı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesinde başlattığı altyapı yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ, Tepecik ve Sarıalan mahallelerinin ardından Yeni Harmandalı Mahallesinde sıfırdan 2 bin 600 metrelik kanalizasyon hattı döşüyor. Daha önce kanalizasyon hattı bulunmayan mahalle, MASKİ sayesinde sağlıklı altyapı sistemiyle tanışıyor. Mahallenin 3 bin metrelik içme suyu şebekesini de tamamen yenileyecek olan MASKİ, vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için mahalleye bir de yeni su deposu inşa edecek.
Mahallenin sorunları bir bir çözülüyor
Mahallelerinde daha evvel kanalizasyon hattı bulunmadığını ve çalışmaların başlamasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden Yeni Harmandalı Mahalle Muhtarı Salim Dönmez, “Mahallemizin sorunları olan kanalizasyon ve içme suyu şebekemizin çalışmaları için yardımcı olmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim. Eskiden kanalizasyonumuz yoktu, şuanda komple yeni yapılıyor. İçme suyumuz da yazın yetersiz geliyordu. Şebekemiz yenilendikten sonra yapılacak 50 metreküplük depoyla bu sorunumuzun da biteceğine inanıyorum. Mahalle halkı olarak büyükşehir belediyemize ve MASKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.