Manisalı Yörükler, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Yörükler Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Geleneksel Yörük Kültürü ve Keşkek şenliğinde buluştu.
Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Yörükler Derneğinin düzenlediği Yörük Kültür ve Keşkek şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sancaklıiğdecik ilkokul bahçesinde düzenlenen şenliğe AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa Yörükler Derneği Başkanı Hüseyin Şentürk, çevre illerden gelen yörük dernekleri başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehzadeler Belediye Mehter Takımının çaldığı marş eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan şenlikte ilk olarak konuşan Sancaklıiğdecik Mahalle Muhtarı Yusuf Ziya Özel, düzenlenen etkinlik nedeni ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür etti.
“YÖRÜKLER BU MEMLEKETİN SİGORTASIDIR”
Yörük kültürünün yaşatılmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Öncelikle hepiniz Keşkek Şenliğimize hoş geldiniz. Yörük kültürünün tanıtılması ve yaşatılması büyük önem arz ediyor. Şehzadeler Belediyesi olarak bizde bu konuya büyük önem veriyoruz. Bu güne kadar birçok etkinliği hep birlikte düzenledik. Geçtiğimiz yıl yine burada düzenlemiş olduğumuz bir etkinliğimizde Şehzadeler şehrine bir Mehter Takımı yakışır ve bu Mehter Takımını da biz kuracağız diye sözünü verdik ve bu günde şükürler olsun ki Mehterimiz ile birlikte etkinliğimizi düzenliyoruz. Mehterimiz göğsümüzü kabartıyor. Şanlı tarihimizden sayfaları adeta bizlerin gözünün önüne seriyor, dosta güven, düşmana da korku salıyor. İnşallah şanlı mehterimiz asırlar boyunca vurdukça, şanlı ecdadımız zaferden zafere koştuysa, bugün de şanlı mehterimiz vurmaya devam edecek, zulümler bitecek ve düşmanlarımız korkudan tir tir titreyecektir. Ülke olarak zor günler içerisindeyiz, yedi düvel bir araya gelmiş, içeridekiler dışarıdakilerle birleşmişler. Ülkemizin birliğine ve kardeşliğine ve büyümesine kast etmek için alçakça ve haince terör saldırıları gerçekleştiriyorlar. Ama biz biriz ve bir aradayız. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta mesir festivalimizi gerçekleştirdik. Şehzadeler Belediyesi olarak Mesir Festivali öncesinde Nusaybin ve Cizre de vatan savunması uğruna hayatlarını hiçe sayan kahraman Askerlerimize, Polislerimize ve Özel Harekât ekiplerimize buradan binlerce mesir macunu gönderdik. Bu gün programa gelmeden önce Cizre de görev yapan bir Özel Harekât Polisi arkadaşımız ile telefonda görüştüm. Sizlere çok selamlarını iletti. Gönderdiğimiz mesir macunun aldıklarını, ecdadın kuvvet macunu ile güç bulduklarını, bundan sonrada attıkları ile Allah’ın da izniyle daha da isabetli atacaklarını söylüyorlar ve orada kahramanlık destanı yazan yiğitlerimizden Şehzadeler şehrinin insanlara, Yörüklere selamları var. Bizde destek ve dualarımızın tüm vatan savunması yapan kahramanlarımız için olduğunu sizler adına ifade ettik. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkan yardımcılarımız ve ilgili arkadaşlarımız dernek temsilcilerimiz ile görüşüyorlar. İnşallah Spil’ de de Ege Bölgesi Yörük-Türkmen buluşmasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü insanlığın Yörüklerden öğrenecek çok şeyi var. Yörük demek; Vatana, Millete, Bayrağa sadakat demektir. Bu toprakların temelinde Yörüklerin kanı vardır, teri vardır. Yörükler demek 780 bin kilometre kare olan bu cennet vatanın sigortası ve garantisi demektir. İnşallah böyle olmaya da devam edecektir” dedi.
“ANADOLU COĞRAFYASI BİR MOZAİK GİBİDİR”
Anadolu coğrafyasının bir çiçek demeti gibi renk, renk ve mozaik gibi olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber “Böylesine güzel bir bahar gününde sizlerle bir arda olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öncelikle Şehzadeler Belediye Başkanımızı bu güzel Mehter Takımını Manisa’mıza, Şehzadelerimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Yörük kültürü, Yörükler Anadolu topraklarının her yerinde bu vatanın bölünmez bütünlüğünün garantisidir. Anadolu coğrafyası bir mozaik gibidir, bu bahar gününde değişik çiçeklerin, güllerin açtığı çok güzel bir buket gibi. Biz bin yıllık tarihimizde oluşturduğumuz bu çiçek demetini dağıtmak isteyen, aralarına fitne, fesat sokmak isteyenlere bu güne kadar nasıl fırsat vermediysek, yine mücadele edeceğiz ve bu millet onlara fırsat vermeyecek inşallah. 14 yıldır Hükümet olarak birçok hizmeti yaptık. Yine yerel yönetimler olarak Belediyelerimiz birlik ve beraberlik içinde son yüz yılda yapılan hizmetlerden daha fazla hizmetleri yapmaya ve milletimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Şuan bulunduğumuz bölge vatanımızın en güzel köşelerinden bir tanesi. Bu bölgede yetişen kiraz dünyanın kuzey yarım küresinde yetişen ilk kirazdır. İnşallah burada ürettiğimiz ürünlerimizi dünyanın her tarafına ulaştıracağız. Bu noktada Belediye Başkanımıza bir teşekkür etmek istiyorum. Sıfırdan bir belediye kurup, kırk yıldır hizmet eden bir belediye haline getirdi. Bu bölgemizde yetişen ürünün, daha güzel bir şekilde pazarlanabilmesi için kiraz pazarı önümüzdeki yıla inşallah yetişmiş olacak. Bu bölgede yapılacak olan tüm hizmetlerde Belediye Başkanımızın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve beraberindekiler vatandaşlara keşkek ikramında bulundu.