Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) işbirliği ile yürütülecek olan DİKA sorumluluk alanı bölgesinde ’Sosyal Yaşamı Etkileyen Sorunların Sebepleri ve Çözüm Önerilerinin Tespiti’ konulu çalışmanın başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.
DİKA Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, bölgede son dönemlerde özellikle ilçelerde yaşanan olumsuz olayların, sosyal yaşamı ciddi derecede etkilediği belirtildi. Açıklamada, "Birçok farklı yönden ele alınması gereken bu sorunun çözümü noktasında doğru tespitlerin ortaya konabilmesi, sosyal açıdan atılması gereken adımların etkili bir şekilde hayata geçirilmesi için yaşanan sorunların nedenlerinin derinlemesine analiz edilmesi gerekmektedir. Bu analizlerin yapılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı ile Stratejik Düşünce Enstitüsü işbirliği içerisinde ’TRC3 Bölgesinde Sosyal Yaşamı Etkileyen Sorunların Sebepleri ve Çözüm Önerilerinin Tespiti’ konulu bir çalışma başlatıldı” denildi.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın, Stratejik Düşünce Enstitüsü yönetici ve uzmanları ile bölgedeki üniversite ve kanaat önderlerinin katılım sağladığı başlangıç toplantısında, çalışmanın yol haritasının belirlenerek geliştirilebilecek işbirlikleri üzerine sunulan görüş ve önerileri değerlendirildiği belirtilen açıklamada, "Bu amaçla DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol gereği, bölgede genel anlamda yaşanan sosyal sorunların, etkilerinin tespit edilmesi ile birlikte, özellikle çocukların ve gençlerin istismarına yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.
Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak İllerini kapsayan TRC3 bölgesinde çalışmalarda çocukların ve gençlerin istismarına dönük çözüm önerilerinin geliştirilmesine ağırlık verileceği belirtildi.