Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilcisi Muhammed Arasan, Türkiye genelinde yapılacak ödüllü “Kur’an Nesline Meal Sınavı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Umre ödüllü sınava yoğun katılım beklediklerini anlatan Arasan, gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Arasan, “Bu konuda afişlerimizi bastık. Okullar için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Kitaplarımız geldi. İsteyen vatandaşımız başvuru merkezlerinde başvurularını yapabilirler. Ayrıca derneğimize başvuru yapıp kitaplarını da alabilirler” dedi.
“Kayıtlarımız devam ediyor”
Faydalı bir etkinlik olacağına inandıklarını ifade eden Arasan, “Halkımızın şuana kadar teveccühleri çok iyi. Kayıtlarımız devam ediyor. Ancak kayıtların daha olmasına vatandaşlarımızın bu hayırdan geri kalmamalarını bekliyoruz. Burada ki amaç hediyeden ziyade Kur’an ilimlerinin öğrenilmesidir. Vereceğimiz hediyelerle vatandaşlarımızı bir nevi teşvik ediyoruz. Birinci kategoride birinci olana velisiyle birlikte umre ödülü, İkinci kategoride ise 3 kişiye umre ödülü verilecek” diye konuştu.
“Sınav 100 noktada yapılacak”
Sınava 7’den 70’e herkesi davet ettiklerini dile getiren Arasan, “Türkiye genelinde şuana kadar 50 bine kadar kitap basıldı. Rağbet oldukça kitaplar basılmaya devam edecek. Türkiye genelinde 100 noktada sınavlar yapılacak. Vatandaşlarımız internet üzerinden de başvuru yapabilecekler. Son başvuru tarihi 17 Kasım” ifadelerinde bulundu.