Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe, "Bir bayram havasında kutlanan bu özel günde oluşturulmak istenen gruplaşma ve çatışma ortamından hızla uzaklaşıp, özgür bir şekilde ve objektif bir habercilik anlayışı ile kamuoyu oluşturmak ve halkımızı bilgilendirmek temel görevimiz olmalıdır." dedi.

24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının yıldönümü ve basın bayramı nedeniyle açıklama yapan Aydıntepe, kişisel hırs, ihtiras ve bencil davranışın dışına çıkıp ülkesi ve milleti adına haberleşme konusunda doğru, çarpıcı ve uyarıcı haber ve yorumlarda basının özgür bir tavır sergilemesi meslek etiği açısından ne kadar önemliyse, gazeteciler ve medya dünyası üzerine yapılan baskıların kaldırılmasının da o derece ehemmiyet taşıdığını söyledi.

Aydıntepe, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir bayram havasında kutlanan bu özel günde oluşturulmak istenen gruplaşma ve çatışma ortamından hızla uzaklaşıp, özgür bir şekilde ve objektif bir habercilik anlayışı ile kamuoyu oluşturmak ve halkımızı bilgilendirmek temel görevimiz olmalıdır. Kuşku yok ki mesleğimizi icrada düşünce özgürlüğünün önemli bir yeri ve payı vardır. Bu özelliğin kaybolmaması adına verilecek her mücadelede birlikte olmak ümidiyle Sakarya Gazeteciler Birliği mensupları olarak üzerimize düşen görevi bihakkın yerine getireceğimiz ümidi ve inancını taşıyoruz."