Görkem Azamet'in Haberi

Bilindiği üzere ilimiz merkezde karasal ortamda yayın yapan tv kanalı bulunmamakta. Uydu üzerinden yayın yapan Aksu tv ile elbistan ilçemizde karasal olarak yayın yapan Best tv ile Er tv kanalları mevcuttur. Tabi Elbistan'daki kanallar merkezde izlenmesi dezavantaj oluştururken, Aksu tv'nin Türkiye ve Avrupa'dan izlenebilmesi büyük bir avantaj. 
 
2013 Kasım ayıyla birlikte Türkiye sayısal dijital yayıncılığa geçiyor.Bir çok ulusal kana hd kalitesinde izlenebilecek. 11 adet trt kanalı, 8 adet hd kanal, 3 adet tematik denilen hd kanal, 22 adet standart çözünürlükte ve her bölge için 4, her il için 7 olmak üzere toplamda 60'a yakın tv kanalı dijital olarak, usb büyüklüğünde ki bir alet ile kesintisiz olarak evde arabada cepte dağda bağda bayırda her yerde aynı netlik ve kalitede izlenebilecek.
 
İşte bu nokta da K.Maraş 24 Mart 2014 tarihinde sayısal yayıncılığa geçiyor ve Aksu tv, Best tv, Er tv artık il genelinde  bu bahsedilen usb aygıtla izlenebilecek. Bununla birlikte 3 adet yeni yerel televizyonumuz olacak. Bunlar bir tanesi de-ka grup bünyesinden yayın yapacak olan Fresh fm'e bağlı tv kanalı. Diğeri Afşin ilçemizin tv kanalı Afşin Tv, bir diğeride mert fm olarak tanımlanan ve tabiki yeni kurulacak olan tv kuruluşu. Hangi guruba, hangi ilçeye bağlı olduğu henüz belli değil. Ama hayırlı olur.
 
Anlaşılan o ki K.Maraş'ta ki değişim sektörü medyaya da yansıyacak ve rekabet ortamı artacak gibi gözüküyor. Rekabet ortamı arttıkça,daha kaliteli yayınlar,programlar bizleri bekleyecek gibi duruyor. İşte 2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren K.Maraş'tan izlenmesi muhtemel kanallar. Muhtemel diyorum çünkü bu kuruluşlara şu an RTÜK tarafından yeterlilik belgesi verildi. Haziran ayı sonu gibide ihaleye çıkacaklar. Büyük ihtimalle de bu 6 kanal karasal yayında tüm Kahramanmaraş'a hizmet verecek gibi gözüküyor.