MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, seçime sayılı günler kala Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atama ve ekran karartmanın utanç verici olduğunu söyledi.

Koza İpek Medya Grubu'na çökme operasyonun arkasındaki güç ve planlaycısının 'Kaçak Saray' olduğunu belirten Karadağ, özgür basına yapılanın darbe olduğunu, ileri demokrasi diyenlerin ülkeyi ne hale getirdiğinin en açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kanal karartmaya karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğinin savunan Karadağ, ülkeyi dünyaya rezil edenlere 1 Kasım'de seçmenin gereken cevabı vereceğini kaydetti. Ülkede bir 'dikta rejimi' olduğunu, kanal karatma ve sansürün askeri darbe dönemlerinde bile bu denli olmadığının altını çizen MHP Manavgat İlçe Başkanı "Kaçak Saray'dan gelen talimatla uyduruk savcı ve hakim kararıyla ülkemizde 2 televizyon kanalının seçime sayılı günler kala karartılması utanç verici bir durumdur. Edepsizliktir ve ahlaksızlıktır. Bu baskın tarihe kara bir leke olarak geçti. Bunu yapanlar Anayasa'nın 30. maddesini çiğneyerek suç işlemişlerdir. Kaçak Saray tezgahıyla Başbakan ve Meclis devre dışı bırakılarak 2 kanala devlet gücü kullanılarak çökme yapılmıştır. Devletin kolluk güçleri iktidarın kolluk kuvveti olmuştur. Hakim ve savcılar bağımsız olması gerekirken Kaçak Saray'ın emir eri olmuşlardır. Basın yapılan bu utanç verici sansürü lanetliyoruz." diye konuştu.

Siyasi iktidarın başta Anadolu Ajansı ve TRT'de kendisi dışındakilere yer vermediğini eski hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın açık bir şekilde dile getirdiğini belirten Karadağ, kurmaca baskının bir an önce son bularak kayyumların ve polislerin Koza İpek Medya Grubu'ndan geri çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

MHP İlçe Başkanı, baskı, baskın ve hukuksuzlukların 17-25 Aralık'ta ortaya saçılanların konuşulmaması için yapıldığını vurguladı.