Kars’ın yeni Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ilde görev yapan yerel ve ulusal basının mensuplarıyla bir araya gelerek, demokratik yapılarda basının 4. güç olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü makamında gerçekleşen tanışma toplantısında konuşan Karaduman, Kars'ta 12 tane yerel gazete bulunmasını bir duyarlılık olarak değerlendirdi. Kayseri merkez nüfusunun 1 milyonu geçmesine rağmen, 10 tane yerel gazetesi bulunduğunu hatırlatan Karaduman, "Gazetenin çok olması ile birlikte ticaretin de güçlü olması iyi olur. Basın 4. güç diye bahsediliyor. Bence bazı zamanlarda birinci güç bile olabiliyor. Bunu görebiliyoruz. Tabii basının da kendine göre sıkıntıları, kendi içinde ayrı problemleri var. Genellediğimizde basın olmazsa olmazlarımızı arasındadır." dedi.

Şehrin problemlerinin de konuşulduğu tanışma toplantısında gazeteciler; Müdür Karaduman’ın göreve gelmesiyle başlayan emniyetteki yer değişiklikleri ile müdürlüğün basın kadrosunun görevden alınmasını uygun görmediklerini aktardı. Karaduman ise değişikliklerin Kars Valiliği onayına sunulduğunu, göreve gelecek arkadaşlarının da basınla irtibat içerisinde olacağını kaydetti.