Baykara, ziyarette yaptığı açıklamada, derneklerinde Kur'an-ı Kerim, tefsir, hadis ve fıkıh konularında eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Talepler üzerine Arapça ve Osmanlıca kursları da açmayı planladıklarını dile getiren Baykara, ayrıca sosyal ve ekonomik konularda kente katkılar sunmayı planladıklarını anlattı.

Baykara, bu kapsamda yıl içinde konferanslar, paneller ve  seminerler düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Gençler için de çeşitli çalışmalar amaçladıklarını anlatan Baykara, ihtiyaç sahibi gençlere burs vermeyi planladıklarını belirtti.

İstihdam alanında da ilgili kurumlarla irtibatlı olarak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini dile getiren Baykara, "Yardımlar yerine gençlere balık tutmayı öğretmek lazım. İstihdama yönelik neler yapabiliriz bu konuda yetkilileri zorlayacağız" dedi. 

Kente katkı sağlamayı asli unsur olarak gördüklerini vurgulayan Baykara, "Siyasetle işimiz yok, olmayacak da. Derneklerin siyasi partilerin arka bahçeleri olmamaları gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla partiler arasında evlilik olmaz. Biz de her kesime aynı yakınlıkta çalışmalarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Hacı Bayram Yılmaz da 7 yıl aktif dernek başkanlığı yürüttükten sonra görevi Baykara'ya emanet ettiğini anlatarak, "Dernekte yine görev alacağım. Bir noktada bırakmak, yeni fikirlere yol açmak gerekiyor. Çoğunluğu emekli olanlara Kur'an-ı Kerim öğretiyorum. Bu çalışmalarımız yine devam edecek. Her ay çeşitli toplantılarla basınla bir araya geldik. Halka bazı konularda fikirler verdik. Ayrıca basın kuruluşlarını da ziyaret ederek çalışmalarımızı anlattık. Dernekte önemli çalışmalarımız oldu" diye konuştu.  

AA Büro Sorumlusu Tuba Karahan da derneğin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, bundan sonra yapılacak çalışmaları da aynı titizlikle halka anlatacaklarını söyledi.