Şirikçi,. yayınladığı kutlama mesajında; çağımızın en önemli sermayesi olan bilgiyi, geniş kitlelere yaymanın, demokratik toplum olmanın gerekleri arasında yer akdığını söyledi.
Halkın haber akma özgürlüğüne hizmet eden gazetecilerin görevinin kutsallığına dikkati çeken Şirikçi, "Bu gorevi özveri ile tarafsız bir sekilde yerine getiren basın emekcisi kardeşlerimizi  kutluyirum" dedi.
Atıf Şirikci, gazetecilik mesleğini, karşılaştıkları türlü zorluklara rağmen yerine  getirmeye çalışan gazetecilerin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin temel sorunlarına karşı her zaman sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine inandığını kaydetti.
Şirikçi, “ Gazeteciler, Türkiye’nin kalkınmasına, demokrasi kültürünün yerleşmesine, özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmaya hiç şüphesiz devam edeceklerdir.”dedi.

MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi Kurucu  Başkanı Atıf Şirikçi, sözkerini söyle tamamladı: 
“Bu itibarla;   “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kurumum ve şahsım adına kutlarken,  basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.”