Almanya'da sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin iç yüzünü gösteren bir TV belgeseli hazırlandı. Alman medyasında yer alan haberlere göre ZDF, söz konusu teröristlerin cinayetler işledikleri dönemlerde bile çılgın partilere katılmaktan geri durmadıklarını ortaya koydu.

NSU üyelerinin 2005 yılında yakın tanıdıkları ile Nürnberg'de bir partiye katıldıkları ortaya çıktı. 'NSU privat – Innenansichten einer Terrorzelle' (NSU özel - Terör hücresinin iç yüzü) başlıklı belgesel için çok sayıda belge, video ve fotoğraflar tek tek gözden geçirilmiş. Söz konusu video görüntülerinin, örgüt üyelerinin kendilerini korumak için Zwickau kentindeki evlerine monte ettikleri gizli kameralar tarafından çekildiği belirtildi.

Videolarda, mahkemedeki halinin aksine hiç durmadan konuşan biri olarak görünen NSU davası baş sanığı Beate Zschaepe hakkında örgütün 'annesi rolü' üstlendiği yorumları yapılıyor. Bunun yanında örgüt üyelerinin iddia edildiği gibi toplumdan soyutlanmış ve kimsenin yerini bilmediği kişiler olmadığı iddia ediliyor. Söz konusu filmde, örgüt üyelerinin yakın tanıklarının sık sık ziyarete geldikleri görülüyor.

Cinayetlerin yanı sıra iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan da sorumlu tutulan NSU üyelerinin 1998 yılında yer altına saklandıkları ve izlerini kaybettikleri iddia edilmişti. Belgeselin ZDFİnfo kanalında yarın saat 10:30'da yayınlanacağı ve ilerleyen günlerde de tekrarının yayınlanacağı bildirildi.