Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan genel kurulunda eski başkan Mehmet Yazıcı güven tazelerken yöntem üyelerden Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması için yetki aldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis salonunda yapılan genel kurula Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, gazeteci yazar Osman Kara, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve Samsun’da görev yapan basın mensupları katıldı. İlk olarak divan kurulunun oluşturulmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanı seçilen Osman Kara açılış konuşması yaptı. Gazeteciler açısından tek çatı altında toplanmanın önemine değinen Kara, gazetecilik mesleği ile ilgili Samsun özelinde yapılması gerekenleri sıralayarak konuşmasını sonlandırdı.

'BİR SEVGİSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR'

Daha sonra kürsüye çıkan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun ise gazetecilerin bir birine dargın olmasından şikayet ederek, “Kimse kimseyi sevmiyor. Kimse kimseye omuz vermiyor. Kimse kimseye yardım elini uzatmıyor. Bu meslekte ne gençler birbirini seviyor, ne de bizim yaşımızdakiler birbirini seviyor. Nedir bizim alıp veremediğimiz. Biz dışarıda itibarı olan insanlar değiliz. Birbirimizin cenazesinden haberimiz yok, düğünden haberimiz yok. Bir sevgisizlik almış başını gidiyor. Bizim birbirimizle alıp veremediğimiz nedir? Lütfen kendimize gelelim. Kaleminizi, fotoğraf makinenizi, kameranızı elinizden aldıkları zaman sokakta size selam verecek insanlar yine gazeteci dostlarınızdır. Bunları bilelim. Sizlerden rica ediyorum, birbirimizi sevelim, birbirimize ihtiyacımız var. Bugünden itibaren bir adım atalım.” dedi.

Bugüne kadar vermiş olduğu katkılardan dolayı Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, 16 yıl başkanlık yapmış olan Necdet Uzun’a plaket takdim etti. Daha sonra kürsüye çıkarak faaliyet raporunu okuyan Yazıcı, Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması için genel kurulun onayını ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile birleşme çalışmalarına başlama kararı için onay aldı. Ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde 85 üyeden 55’inin katıldığı seçimlerde Yazıcı yeniden başkan seçildi.