Hatay Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü dolayısıyla Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan gün nedeni ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Soytürk mesajında günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü kabul edildiğini vurgulayıp, "Basında, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir." dedi.

Kaymakam Soytürk Mesajında şu görüşlere yer verdi "Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra, saydam ve katılımcı yönetimin temel aracıdır. Bu bağlamda toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve hukuku temel alarak görevini, yerine getiren basın hiç şüphesiz demokrasinin vazgeçilmezlerindendir." dedi.

Mesai kavramı gözetmeden görevlerini ifa eden basın mensuplarının Basında Sansürün Kaldırılışının 107’nci yıldönümü kutladığını ifade eden Kaymakam Soyktürk "İlçemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcileri ile üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın Bayramını candan kutlarım" dedi.