Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve milletvekili adayı avukat Ünal Demirtaş'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile yerel gazete sahibi Mehmet Öztürk'e 6 ayrı davadan toplamda 51 bin liralık dava açtığı belirtildi.

Ereğli'de haftalık yayın hayatını sürdüren Halk Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Öztürk, kendisine açılan dava ile ilgili olarak Ereğli Gazeteciler Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Avukat olan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Zonguldak milletvekilliğini kazanan ve yeniden aday olan Ünal Demirtaş hakkında milletvekili olması nedeniyle eleştirel düzeyde yazılar kaleme aldığını ifade eden Öztürk, sürekli basın özgürlüğünden bahseden CHP’nin bir milletvekilinin hakkında açtığı davanın kendisini susturmak maksadı taşıdığını dile getirdi.

Ünal Demirtaş'ı eleştirdiği konularda şahsına münhasır hiçbir hakaret, rencide edici bir şey olmadığını savunan Öztürk, "Sadece onun milletvekili olması hasebiyle yerelde ve genelde yapmadıklarını eleştirmemiz, basına karşı yapmış olduğu hakaretlere vermiş olduğumuz cevaplar karşısında şahsıma 51 bin TL’lik tazminat davası açarak bir türlü sansür, bir türlü kapatma, bir türlü yıldırma eylemi içerisine girmiştir. Ben Mustafa Balbay’ın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Genel Başkanımız Atilla Sertel’in dava arkadaşıyım. Silivri zindanlarında birçok gazeteci dostumla beraber oldum. Ama CHP’li milletvekili tarafından böyle bir dava açılması ile ciddi bir mağduriyet içerisindeyim. Yerel bir gazetenin aylık geliri malum. Bizim gelirimizle 51 bin TL’yi ödemek ne mümkün.” dedi. Öztürk, kendisine açılan tazminat davasının lehine sonuçlanması halinde Milletvekili Ünal Demirtaş hakkında kendisi için 'Ahlak yoksunu' dediği için dava açacağını ifade etti.

Ünal Demirtaş ise "Benim gündemimde bunlar yok. Gündemimizde seçim var. Benim hakkımda eleştiri sınırlarını aşan yazılar kaleme alındığı için bu davaları açtım. Benzer davaları başka gazeteciler için de açtım." açıklamasını yaptı. Demirtaş, hakkında yazılan yazılar ve açılan davanın basın özgürlüğü ile bir ilgisi bulunmadığını da sözlerine ekledi.