Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları 20 Nisan 2016 Çarşamba günü başlıyor. Etkinliklere 20’nin üzerinde Türk devlet ve topluluklarından şair, aşık ve onur konukları katılacak.
4 gün sürecek olan Şiir akşamlarının ilk programının Tarsus’ta yapılacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Türk dünyasını Tarsus’ta ağırlamaktan dolayı onur duyacaklarını belirtti. Can, “14 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarını devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karacaoğlan bir halk aşığı, halkın ağzıyla konuşan ama şiirlerini dilden dile nakış nakış işleyen ve bugünlere ulaştıran bir halk ozanı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak böyle yüce bir değere sahip çıkmaktan ve onu geçmişten alıp, geleceğe aktarmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. İlk günü kentimizdeki Şelale Karacaoğlan Parkı’nda olacak şölenimizin diğer 3 gününü Mersin’de gerçekleştirecek. Tarsus medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dinlerin kesişim noktasıdır” dedi.
Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Şelalesi Karacaoğlan Parkı’nda 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 19.30’da gerçekleşecek olan etkinlikte, dünyanın değişik bölgelerinden gelip sazıyla, sözüyle Türkçeyi şenlendirecek olan konukların bulunacağı etkinliğe bütün vatandaşların davetli olduğunu söyledi.