Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mersinli tiyatroseverlerle buluştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen, “Ah Bu Evlilik” oyunu, Mersinli tiyatroseverlerden tam not aldı. Oyunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin KKTC Konsolosluğu Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Mersin İl Kültür Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin eski Valisi Akif Tığ, Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever izledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan, Anton Çehov’un yazdığı hikaye ve kısa oyunlardan esinlenen, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Cahangir Novruzov’un uyarlayıp yönettiği “Ah Bu Evlilik” isimli iki perdeden oluşan oyun, evliliğin insan hayatında oluşturduğu karmaşaya ve insanların içinde bulunduğu koşullara şaka yollu gönderme yapıyor. Hayatın içinde geçen olayların anlatıldığı, izleyenleri eğlendirirken aynı zamanda düşündüren oyun, tiyatroseverler tarafından büyük beğeni toplarken, sanatçıların sahne performansı ayakta alkışlandı.
Başkanvekili Abdullah Yılmaz, oyunun sahnelenmesinde emeği geçen sanatçılara teşekkür ederek, Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş’a çini tabak ve çiçek hediye etti.