AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Levent Ali Bostan, FETÖ’cülerin devletten temizlenmesi için hükümetin hızlı kararlar aldığını belirterek, kamuda FETÖ temizliğini nokta atışı ile yapacaklarını söyledi.
Bostan, 15 Temmuz’daki darbe girişi sonrası hükümetin çok radikal karlar aldığını belirtti. Bu bağlamda FETÖ ile bağlantısı olanların devletten atılacağı bilgisini veren Bostan, FETÖ’cülerin devletten temizlenmesi için unvanlı ve düz memurlar ile ilgili farklı yöntem uygulayacağı bilgisini verdi. Şube müdürü ve üstü kadrolarda FETÖ ile bağlantısı olanların gözünün yaşına bakılmayacağını söyleyen Bostan, “Alt kadrolarda ise doğrudan suça bulaşmayanlar memurluktan özel sözleşmeli personel statüsüne alınacak ve izlemede tutulacak” dedi.
"Kurunun yanında yaş yanmayacak"
FETÖ ile bağlantısı olanların tespitine ilişkin çalışmalar tüm hızı ile sürerken hükümetin, kurunun yanında yaşın da yanmaması, toplumda başka sıkıntılar oluşmaması için nasıl bir yol izleyeceğini belirlediğini de ifade eden Bostan, “Devletin tüm kurum ve kuruluşlarında şube müdürü ve üstündeki daire başkanı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı gibi kadrolarda görev alanlar için kapsamlı inceleme başlatıldı. Bu isimlerden FETÖ ile bağı tespit edilenler açığa alındı. İncelemelerin ardından FETÖ bağlantısı olanlar kanun hükmünde kararnameler ile memuriyetten atılacak. Bu işlem isimler tespit edildikçe peyderpey hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.