Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol çalışmaları kapsamında Çilek Mahallesi’nde yeni imarlı yolların açma çalışmalarını gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi, 65 mahallesinde belirlenen ihtiyaca göre yeni imarlı yol açma çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, belirlediği program çerçevesinde ölçekli imar planlarında yol olarak görünen, fakat daha önce gereksinim duyulmadığı için altyapısı oluşturulmamış olan yeni yolların açma çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yol açma ekipleri, son olarak Çilek Mahallesinde çalışmalarına başladı. Belediye teknik personelinin belirlediği program çerçevesinde ilk olarak 63119 Sokak’ta yol açma işlemlerini tamamlayan ekipler, bir yandan da hafriyat çalışmalarını eşzamanlı olarak gerçekleştiriyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, Fen İşleri Müdürlüğünün, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile koordineli biçimde gerçekleştirdiği çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti. Şehirlerin ancak altyapı hizmetleriyle geliştiğinin altını çizen Aktaş, "İlçemizin farklı mahallelerinde kimi zaman ticari kimi zaman da konut alanları açısında yaşanan hareketlenmelere, sorumluluğumuz çerçevesindeki altyapı hizmetlerinin sağlanmasıyla yanıt veriyoruz. Ayrıca, uzun zamandır belediyecilik hizmetlerinden yoksun kalmış kimi bölgelerimize daha hızlı ve etkin bir biçimde müdahale etmek için teknik ekiplerimizin raporlarına göre bir takvim oluşturuyoruz. Bir yandan kentsel dönüşüm için çalışırken, diğer yandan belediyecilik hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan mahallelerimize öncelik vermek suretiyle program geliştiriyoruz" dedi.