Mersin’in Erdemli ilçesinde aşırı yağışların sürmesi sebebiyle belediye çalışanları gece boyunca kritik noktalarda müdahaleye hazır vaziyette bekledi.

Ekiplerle birlikte önemli noktaları gezen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, ekiplerin müdahaleye hazır tetikte beklediklerini söyledi.

Belediye ekiplerinin hafta sonu boyunca teyakkuz halinde beklediğini belirten Başkan Tollu, meydana gelebilecek olaylara karşı anında müdahale edebilmek için bilhassa geceleri tetikte beklediklerini ifade etti. Tollu, "Yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler sayesinde Erdemli aşırı yağışlardan fazla etkilenmedi. Allah memleketimizi her türlü afetten muhafaza buyursun” dedi.

Erdemli’de belediye olarak üzerilerine düşen her tedbiri fazlasıyla aldıklarını kaydeden Tollu, bu tedbirlerin hem afet esnasında hem öncesinde hem de yılın her ayında rutin olarak alındığını belirtti. En büyük tedbirin ilçenin altyapısı olduğuna dikkat çeken Tollu, “Çok fazla yağmur yağdı. Buna rağmen az zararla bu yıl bu afetleri atlattık. Allah daha beterinden korusun” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Tollu, afetten zarar gören diğer ilçe halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti.