Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Çakacak, 2016 yılında Mersin’de 248 projenin yürütüldüğünü, bu projelerin tutarının 7 milyar 179 milyon 292 bin 349 lira olduğunu söyledi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Veysel Özgür, kaymakamlar, bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Çakacak, 2016 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı gereğince yılda dört kez gerçekleştirilmesi gereken İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının üçüncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Bu toplantı ile öncelikle 2016 yatırım programındaki bölge müdürlüklerimizin, il müdürlüklerimizin ve yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri yatırımların gerçekleşme seviyelerinin görülmesi, varsa darboğazların ve koordinasyon gerektiren konuların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve yatırımların belirlenen sürede tamamlanmasının sağlanmasıdır” dedi.
2016 yılında Mersin’de yürütülmekte olan 248 projenin tutarının 7 milyar 179 milyon 292 bin 389 lira olduğunu kaydeden Çakacak, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 36 seviyelerinde olduğunu, fiziki gerçekleşmenin ise bu oranın çok daha üzerinde olduğunu belirtti. Projelerin gerçekleşme oranlarına bakıldığında 248 projeden 17’sinin bitirildiğini ifade eden Çakacak, projelerin 125’inin yapımına devam edildiğini, 68’inin ihale aşamasında olduğunu ve 38’inin de çeşitli sebeplerle yapımına başlanamadığını söyledi. Çakacak, aksaklıkların tespit edilmesi halinde bunların zamanında koordinasyon ile çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, yatırımcı kurum ve kuruluşların talep etmesi halinde vali yardımcılarının, gerekirse kendisinin başkanlığında toplantılar gerçekleştirebileceklerini, her zaman yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Geçtiğimiz günlerde yapımı devam eden yatırımlardan Mersin yeni arkeoloji müzesi inşaatında yapılan incelemelerde tespit edilen ödenek ile ilgili aksaklığın Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da destekleriyle çözüldüğünü ve şu an için müzenin tamamlanması yönünde herhangi bir aksaklığın bulunmadığını ifade eden Çakacak, tüm projelerle ilgili yaşanan aksaklıkların zaman kaybetmeden Valiliğe bildirilmesi gerektiğini söyledi. Kızkalesi elektrik hattı ile ilgili talep edilen ödeneğin yine Elvan’ın destekleriyle sağlandığını, eğitim yatırımları ile ilgili mevcut ilkokul, ortaokul ve lise yatırımlarının üzerine bir o kadar daha ilave yatırımın, yatırım programına alındığını ifade etti.