Mersin’de Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek öğrencilere, Başarıyı Getiren Sınav Teknikleri Projesi kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde düzenlenen toplantıyla hafıza teknikleri anlatıldı.
Çağdaşkent Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, sınavlara girecek lise öğrencilerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi ile Akdeniz ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürleri de katıldı. Eğitimde öğrencilere, LYS Edebiyat ve LYS Coğrafya alanlarına yönelik hafıza tekniklerini kullanarak bilgilerini sınava aktarmaları konusunda yol gösterici bilgiler verildi. Böylece, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri tekrar etmeleri ve pekiştirmeleri sağlandı.
LYS Edebiyat eğitiminin, Toroslar Çağdaşkent Anadolu Lisesi’nde 600 lise öğrencisinin katılımıyla 12 Haziran 2016 tarihine, LYS Coğrafya eğitimlerinin ise Yenişehir Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 11 Haziran 2016 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.
İlk eğitimde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sevdi, Başarıya Getiren Sınav Teknikleri Projesi ile üniversite sınavına hazırlık konusunda yeterli imkanı bulamamış, özellikle meslek liseleri, düşük puanlı Anadolu liseleri gibi dezavantajlı okulların öğrencilerini bir üst seviyeye taşımayı amaçladıklarını söyledi.