Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Suphi Öner Öğretmenevi gerçekleştirilen toplantıya, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, ilçe Milli Eğitim müdürlükleri hayat boyu öğrenme hizmetleri bölümünden sorumlu şube müdürleri, halk eğitim merkezi müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürleri, olgunlaşma enstitüsü müdürü ve geçici eğitim merkezi koordinatörleri katıldı. Toplantıda Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Mersin’de bulunan halk eğitim, mesleki eğitim ve geçici eğitim merkezlerinin sayısı, bu merkezlerde öğrenim gören öğrencilerin sayısı ve devam eden faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bağış, 13 ilçede 14 halk eğitim merkezi, 6 mesleki eğitim merkezi ve 17 geçici eğitim merkezi bulunduğunu, halk eğitim merkezlerinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında 372 bin 559 kursiyerin yararlandığını, mesleki eğitim merkezlerinde 3 yıl içinde 6 bin 133 kişinin belge aldığını ve geçici eğitim merkezlerinde 18 bin 2 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da 7’den 77’ye herkese hitap etmesi dolayısıyla yaygın eğitimin çok önemli olduğunu kaydederek, Mersin’de yaşayan herkesin hayat boyu kurumlarıyla tanışması için çalıştıklarını belirtti. Hayat boyu bünyesinde yürütülen yabancı öğrenciler konusuna da değinen Koca, Türkiye’nin coğrafi konumu ve geleneksel misafirperverlik anlayışı dolayısıyla özellikle Suriyeli öğrencilerin öğrenim gördüğü, geçici eğitim merkezleri konusunda vicdani hassasiyet içerisinde davranılması konusunda herkesin üstüne düşen görevi yerine getireceğine olan inancını vurguladı. Koca, çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi veren mesleki eğitim merkezlerinden çıkan kursiyerlerin, nitelikli ve işinin ehli insanlar olmaları hususunda eğitimcilere çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel de bütün katılımcılara ilgileri ve katılımları için teşekkür etti. Altunel, bütün kurum müdürlerine tek tek söz vererek görüş, istek, beklenti ve önerilerini dinledi. Bütün söylenenleri dinleyip not alan Altunel, belirtilen konularla açıklamalarda bulundu. Hayat boyu öğrenme ile ilgili hem mevzuat anlamında hem de içerik anlamında yapısal değişiklikler yapacaklarını ifade eden Altunel, yaygın eğitimin en az örgün eğitim kadar önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantı sonrası Altunel, Koca ve Bağış ile birlikte Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.