2016 yılında 26 bin 464 metre yağmur suyu hattı ile 102 bin 832 metre kanalizasyon hattı döşeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, bu yıl da Mersin genelinde devam ettiği hat döşeme çalışmalarına hız verdi.

MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yağmur suyu hattı döşeme ve kent genelinde imara açılan yeni konut alanlarında kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. MESKİ ekipleri, bu kapsamda, merkez Akdeniz ilçesi Yeşil Çimen Mahallesi’ne yaklaşık bin 400 metre yağmur suyu kanal hattının döşeme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte olası su baskınları ile daha önce oluşan su birikintilerinin önüne geçileceği bildirildi.

Kanalizasyon döşeme çalışmaları kapsamında ise Tarsus ilçesinde imara açılan konut inşaatların hız kazandığı mahallelerin altyapı ihtiyacını gidermek için toplam 7 bin 670 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 731 metre parsel bağlantısı, 191 adet muayene bacası, 133 adet parsel bacası yapılacak.

Döşenen yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke hatları ile mevcut bölgelerde alt yapı sorununun önüne geçileceği belirtilen açıklamada, kent genelinde ihtiyaç duyulan her noktada yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşeneceğinin altı çizildi. İlçe ve mahalle fark etmeksizin tüm yerleşim yerlerinin altyapı ihtiyaçları doğrultusunda projeler üretildiği ifade edilen açıklamada, Tarsus’un muhtelif mahallelerinin imara açılan yeni bölgelerinde yer alan cadde ve sokaklarında kanalizasyon hattı döşeyerek, vatandaşların altyapı konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirileceği kaydedildi.

Yağmur suyu hatları konusunda ilçeler de dahil olmak üzere tüm kentte master planı yaptırıldığı bilgisi verilen açıklamada, master plana paralel imalatların yapılmaya başlanıldığı, bu plan çerçevesinde sıkıntı çekilen bölgelerde projeler üretileceği ve öncelikle ivedi yerler olmak üzere inşaatlarına bu yıl başlanacağı kaydedildi.