Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, sokak kedileri için hazırladığı ‘Kedi Evi’ projesini hayata geçirdi. İçinde mama ve su bulunacak ilk ‘Kedi Evi’ Menderes Mahallesi’ne yerleştirildi.
Yaz sıcaklarının arttığı son günlerde, vatandaşlardan gelen istekleri dikkate alan Mezitli Belediyesi, sokak kedilerinin hem sığınabileceği hem de su ve mama bulabilecekleri ’Kedi Evi’ projesi kapsamında ilk ‘Kedi Evi’ni Menderes Mahallesi’nde bulunan Nafiz Çolak Aile Sağlığı Merkezi’nin yanındaki parka yerleştirildi. Daha önce de talep üzerine sokak hayvanları için barınak veren belediye, bu kez de sokak kedileri için gölge bir alanda belediye tarafından üretilen demir profil yuva yaptı. Kedi Evi içine konacak mamalar bir firma tarafından karşılanırken, evin düzenli bakımı ve temizliğini ise Mezitli Belediyesi ve gönüller yapacak.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Belediye olarak her zaman sokak hayvanlarına yönelik projeler üretmeye özen gösteriyoruz. Burada oturan vatandaşlarımız ile Nafiz Çolak Aile Sağlığı Merkezi Başhekimi ve çalışan doktorlarımız bizlere gelerek bu istekleri bildirdi. Belediye olarak kendi ekiplerimiz tarafından üretilen Kedi Evlerinin ilkini Nafiz Çolak Aile Sağlığı Merkezi’nin yanındaki parka kurduk. Kedi Evlerini Mezitli ilçe sınırları içerinde daha da yaygınlaştıracağız” dedi.