Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Kadın Üretici Pazarı’nda kendi yaptıkları takı ve el sanatları ürünlerini satan kadınları pikniğe götürdü.
Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan kadınlar, Takanlı Mahallesi’nde gerçekleşen piknikte bir araya geldi. Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan ve şehir merkezinde oturan takı-tasarım ile el sanatları bölümündeki üretici kadınlar, piknik sayesinde temiz havanın tadını çıkardı. Kadınlar, iş stresinden uzaklaşarak, burada şarkılar söyleyip oyunlar oynadı, eğlenceli dakikalar geçirdi.
Mezitli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikten oldukça mutlu olduklarını ve piknik sayesinde keyifli bir gün geçirdiklerini dile getiren kadınlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ve Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan görevlilere teşekkür ettiler.
Üretici kadınların sosyalleşmesi adına piknik etkinliğini düzenlediklerini belirten Başkan Tarhan, "Kadın Üretici Pazarı’nda takı tasarım ve el işiyle uğraşarak geçimini sağlayan kadınlar piknikte bir araya gelme fırsatı buldu. Üretici kadınlar burada, eğlenceli dakikalar geçirmenin yanında, pazardaki diğer stantlarda satılan sebze ve meyvelerin nereden geldiğini, nasıl yetiştiğini görmüş oldular. Kadın üreticilerimizin kırsal bölgeleri tanımaları ve görmeleri amacıyla bu tür etkinliklerimizi aralıklarla gerçekleştireceğiz" dedi.