Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, gönüllülerin çalışabilmeleri amacıyla ilçede yeni bir Gönüllü Evi yapıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede herkesin gönüllü olmasını istediğini belirterek, gönüllü ağını genişleteceklerini söyledi.
Mezitli’de birçok faydalı işlerde gönüllü olarak çalışan duyarlı vatandaşlara, daha rahat ve verimli çalışmalarını sağlamak adına 3 adet Gönüllü Evi yapan Mezitli Belediyesi, şimdi de Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin kesiştiği bölgede yeni bir ’Gönüllü Evi’ kuruyor. Bu iki mahallede bulunan gönüllüler, kendileri için yapılan ve kısa sürede tamamlanması planlanan ’Gönüllü Evi’nde çalışmalarını sürdürecek.
Mezitli İlçe Halk Eğitim Merkezi karşısında yapılan Gönüllü Evi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tarhan, çalışmaların kısa sürede biteceği müjdesini verdi. Gönüllülerin Mezitli için faydalı çalışmalara imza attığını belirten Tarhan, "Mezitli’de herkesin gönüllü olmasını istiyorum. Vatandaşlarımızın gönüllü olarak belediyemizin çalışmalarına destek olmasıyla katılımcı bir yönetim sistemi kuracağız. Bunu da başından beri hayata geçirdiğimiz gönüllü uygulamamızla başaracağız. İlkini Merkez Mahallesi’ne kurduğumuz Gönüllü Evi’nde, gönüllü arkadaşlarımızı aynı çatı altında toplayarak başladık. İlçemizde gönüllü ağını genişletmek için Mezitli’nin birçok bölgesinde Gönüllü Evi’ni kuracağız" dedi.
Mezitli’de Gönüllü Evi’nin şimdilik 3 adet olduğunu kaydeden Tarhan, "Gönüllü Evlerini, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan gönüllü arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Onlar işletecekler. Belediye olarak biz sadece denetimini yapacağız ve onlara destek olacağız. Gönüllü Evlerimize gelen vatandaşlar, hiçbir maddi çıkar beklemeden iyi niyet esasına uygun bir şekilde toplanacaklar. Hem sosyalleşecek, yeni arkadaşlıklar edinecek hem de Mezitlimizin kalkınmasına destek olacaklar. Gerçekten Türkiye’ye örnek bir çalışma olan Gönüllü Evi uygulamasını Mezitli’de başlattık. Umarım tüm Türkiye’ye yayılır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.