Silifke Atatürk Orta Okulu’nun, Almanya’nın Bergkamen şehrindeki kardeş okulu Willy Brasdt Gesamtschule okulundan gelen heyete Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi tanıtıldı.
Atatürk Orta okulunda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emre Duru, kardeş okul heyeti ve Atatürk Orta Okulu öğretmenleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, insanlığın geleceğine iz bırakabilecek projelere imza atmanın önemli olduğunu ifade ederek, “Silifke’deki Atatürk Orta Okulu ile Almanya’daki kardeş okulumuz bir araya gelerek dünyanın küçük olduğunu göstermişlerdir. Dost ve müttefikimiz bildiğimiz Almanya’nın her zaman yanındayız. Yolu sevgiden geçen, insanlığa bir şey kazandırmak adına geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza göstereceğimiz her gayret dünyaya bir sinerji olarak yansıyacaktır” dedi.
Kendi eşinin de Almanca öğretmeni olduğunu ifade eden Koca, “Eşim Almanya’da okumuş ve büyümüş ama ben hiç gitme fırsatı bulamadım. Umarım bu proje ile birlikte sizleri ziyaret etme fırsatı bulurum” diye konuştu.
İl Müdürü Adem Koca’yı Atatürk Orta Okulu ile birlikte Almanya’nın Bergkamen şehrine davet eden Willy Brasdt Gesamtschule Okulu Müdürü Lika Detampel, “Türkiye’de ve Silifke Atatürk Orta Okulu’nda olmaktan çok mutluyuz. İyi ki Emre Duru müdürümüz bu projeye destek vermiş ve iyi ki kardeş olmuşuz. Onun sayesinde hem biz hem öğrencilerimiz yeni kültürler ve yeni bilgiler öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.
Fatih Projesini de çok beğendiklerini ifade eden Lika Detampel, “Fatih projesini okulumuzda hayata geçirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin gelişmesi ve hayata ayak uydurabilmesi için çok farklı ve güzel bir proje hazırlanmış. Türk yetkililerini bu başarılarından dolayı kutlarım” dedi.