Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 6 Haziran 2016 Pazartesi Günü’nden itibaren başlayacak olan Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, Ramazan ayı gibi kutsal bir ayda toplumsal dayanışmayı sağlamak adına belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Ramazan ayı boyunca Hz. Daniyal Makamı Meydanı’nda iftarda 3 çeşit yemek ve sahurda çorba ile kahvaltı vereceklerini ifade eden Başkan Can, bu yılki sahur ve iftar programlarını hayırsever iş adamları, kurum ve kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştireceklerini belirtti.
Hayırsever iş adamlarına, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Can, bu yıl her gün bir iş adamının iftar ve sahur vereceğini belirterek, “Her yıl belediye bütçemizden iftar ve sahur veriyorduk. Günde 5 bin kişilik iftar, 2 bin kişilik de sahur veriyorduk. İş adamlarımıza, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde katkı sağlayacaklarını söylediler. Bu yıl belediyemiz bütçesinden fazla bir maliyet çıkmadan, Ramazan ayımızı en güzel şekilde geçireceğiz. Katkı sağlayan hayırsever iş adamlarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Can, Hz. Daniyal Meydanında Ramazan ayı boyunca her gün toplam 5 bin kişilik iftar ve 2 bin kişilik sahur verileceğini söyledi.