Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözüyor.
MESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tekmen mahallesine sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temini sağlanabilmesi için Genel Müdürlüğümüzce gerekli proje çalışmaları yapılmıştır. Yapılan projede içme suyu, mevcut Bozyazı isale hattında yapılacak vana odası vasıtası ile alınarak mevcut Tekmen deposuna iletilecektir. Ayrıca mevcut Tekmen içme suyu depoları rehabilite edilecektir” ifadeleri kullanıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde ve 13 ilçede alt yapı sorunun tamamen çözeceklerini belirterek, "Yapımına tüm hızıyla devam edilen içme suyu çalışmaları kapsamında 19 bin 863 metre isale hattı, 47 adet sanat yapısı mevcut 100 metreküp ve 700 metreküp depoların rehabilitasyonu yapılacaktır. İçme suyu isale hattı döşeme işleri tüm hızıyla devam etmektedir" diye konuştu.
Bozyazı Karamanastır su kaynağından getirilecek içmesuyu çalışmalarından dolayı MESKİ’ye teşekkür eden Tekmen mahallesi sakinleri ise "Yıllardır içme suyu sorunu çekiyorduk. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır kuyu suyundan içme suyumuzu karşılamaya çalışıyorduk. Allah’ın izni ile artık kesintisiz ve sağlıklı içme suyumuz gelecek" ifadelerini kullandılar.