Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçe genelinde iş yerlerine yönelik yapılan gıda ve temizlik denetimlerini Ramazan ayında artırdı.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin, Ramazan ayı dolayısıyla sıklaşarak devam ettiğini bildirdi. Özellikle fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve imalathaneler gibi sıhhi iş yerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerini dile getiren Tollu, denetimlerde en çok temizliğe ve gramaja önem verdiklerini vurguladı. Amaçlarının daha düzenli bir Erdemli olduğunu belirten Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını idrak etmesi konusunda çalıştıklarını kaydetti.
Genellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri incelediklerini ifade eden Tollu, “Vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından iş yerlerinin kontrolü halk sağlığının öneminden dolayı gereklidir. Bu düşünceden hareketle kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde ehemmiyet kazandı. Tüketilen gıdaları hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz belli aralıklarla iş yerlerimizi denetlemektedir. Esnafımız bu kurallara dikkat etsinler. Özellikle de halk sağlığı konusunda asla tavizimiz yok. Herkes buna gereken önemi vermek zorundadır. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartları yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır” dedi.
Denetimlerde, evrak eksiği bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydeden Tollu, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığını bildirdi.