Toroslar Belediyesi tarafından Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet konseri, renkli görüntülere sahne oldu.
Akbelen Mahallesi’ndeki Koray Aydın Stadı’nda düzenlenen konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk milletinin asla manda ve himaye altında kalmadığını vurgulayarak, "Onun için varını, yoğunu ortaya koymak suretiyle 1919’da başlayan kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922’de İzmir’den düşman denize dökülerek yurt düşmanlardan temizleniyor. Ardından bu millete en çok uyan Cumhuriyet rejimini getiriyor ve bunu da yeni nesle emanet olarak bırakmıştır. Ayrıca ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için hep hedef göstermiştir” dedi.
Anadolu coğrafyasında yaşamanın zor olduğunu dile getiren Tuna, Ulu Önderin gençliğe hitabesini iyi anlamak gerektiğini belirterek, “Anadolu coğrafyasında yaşamak zor. Dünde zordu, bugünde zor, yarınlarda da zor olacak. O nedenle Ulu Önderimizin kurduğu bu güzel Cumhuriyeti koruma adına yine atamızın, ’muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözüyle bitirdiği Gençliğe Hitabeyi iyi anlamak gerekir. Göreve geldiğimiz günden beri bu milletin ortak paydası olan değerleri korumak adına hassasiyetimizi hep ortaya koyduk. 3 Ocak’larda hepimiz Kuvvai Milliyeci olduk, 18 Mart’larda hepimiz 57.’ci Alay olduk, Seyit Onbaşı olduk, 23 Nisanlarda hepimiz çocuk, 19 Mayıslarda genç olduk. 15 Temmuz’larda hepimiz Ömer Halisdemir olduk, 30 Ağustos’larda Zafer olduk, 10 Kasım’larda da hepimiz Mustafa Kemal Atatürk olduk ve onun emanet ettiği değerler uğruna göğsümüzü siper ettik ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Tuna, şöyle devam etti; "Allah bu millete bir daha şehit acısı yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bir olacağız, birlik olacağız, emperyalist güçlerin bu coğrafyada yazdığı senaryolara alet olanları da inşallah kahrı perişan edeceğiz. İnşallah bu coğrafyada tek vücut, tek yürek ve tek bilek olarak Cumhuriyetimizin aydınlığı içerisinde yaşamımızı sürdüreceğiz. Bu duygularla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Cumhuriyetin, insan onuruna yakışan en önemli ve en güzel rejim olduğunu vurgulayarak, "Tarih boyunca hep hür ve bağımsız olarak yaşamaya alışmış yüce Türk milleti için hem Cumhuriyet hem de demokrasi, kendi kendini idare etmesi açısından çok önemli. Hepinizin bayramını kutluyorum. Barış ve huzur içerisinde, 15 Temmuz’lardan uzak uzun bir yaşam diliyorum. Tarih var oldukça da Türkiye Cumhuriyeti’nin de ilelebet var olacağını bir kez daha hatırlatıyorum” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak sanatçı Gülay çıktı. Seslendirdiği bir birinden güzel parçalarla konser alanını dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatan Gülay’a sahnesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna plaket ve çiçek takdim etti. Daha sonra sahneyi Mustafa Yıldızdoğan aldı. Milli duygulara hitap eden eserleriyle Koray Aydın Stadı’ndaki coşkuyu doruğa ulaştıran Yıldızdoğan, sahneden birlik ve beraberlik mesajları verdi.